23 Julai 2010

Ramai tetapi kecewa

salam

Khamis malam jumaat... seperti biasa, acara rutin setiap malam... badminton.... malam nie ramai turun... semua star² turun... dan yang pasti bila star turun... permainan saya pulak merudum... kecewa. Husnul, Razman, Dino, Usop, Afif, Din, Hj, Udin, Amirul, Azman, Suhaimi dan saya.... 12 semuanya.

Malam nie kami semua bermain ... lebih kurang jam 9.15.. .cadangnya boleh la pi main awal coz tak ada perkara yang nak dibuat malam nie... tapi tetap juga bergerak lewat... dari rumah hampir jam 9.00.... sampai di dewan... kener pulak susun beberapa kerusi yang diletakkan betol² di gelanggang badminton... almaklum.... dewan serbaguna... so macam² ada.... n macam² aktiviti boleh digunakan.... maybe kerusi tadi digunakan digunakan pada siang hari tadi.

Kami gunakan 2 court.... 8 orang sekali main.... sebab ramai orang .... setiap game baru semuanya keluarkan bulu tangkis baru... dan yang peliknya bulu tangkis cepat rosak... cukup jer habis game... kener tukar bulu tangkis lain.... tak pa la... yang penting semua orang puas hati.

Sedihnya rasanya nak bagi result malam nie.... tapi bagi tau jugalah.. hehehe
1) saya + afif vs azman + usop = kalah | menang | tiada perlawanan penentuan
2) saya + afif vs azman + usop = kalah | menang | menang
3) saya + amirul vs suhaimi + Hj = kalah | menang | menang
4) saya + suhaimi vs amirul + razman = kalah | menang | tiada perlawanan penentuan

Kesimpulannya
a) setiap perlawanan mesti kalah dulu, kemudian menang..... memang la seronok.. tapi menunjukkan masih lagi tidak mantap.... tuh yang kalah juga tuh.
b) tak puas main sangat... coz perlawanan berlanjutan lama.... rasanya menang pon coz pihak lawan dah penat or tak biasa perlawanan berlanjutan jerk.
c) serve pon banyak yang tak kener... rasa macam salah teknik ajer... entah ler.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

utg la pandai men bdmntn and ad geng sndr..cnm kite nak besukan p ta der mem kot..

Wan Piece berkata...

hendak seribu daya.... tp itu la... bila masa berubah... sukan yg di ceburi jugak kener berubah.... sukan untuk sihat... n mohon la doa moga di berikan kesihatan.... n palingp penting masa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...